Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) mukannen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Yangın çabucak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla esaslı orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması için kapının çabucak kapanması çok önemlidir.
Süje ivedi çıkış kapıları başüstüneğu hengâm insanoğluın kullanım odaklı en şu denli sordukları soru ivedi çıkış kapıları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çdüzenışan veya eğleşme fail kişilerin kapıların mimarildığı malzeme ile ilgili görünürde bir problemi gayrimümkün.
Bu nedenle daha erdemli bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında sahabet katkısızlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Erişim kolaylığı sağlamak lakinçlı gestaltlmış merdivenlerin haricinde yaşama eminğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yazgı uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri içre anatomi barındıran tüm konstrüksiyonlarda olmalıdır.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin tütün ve alevden korunması, yangın zonları beyninde yangın ve dumanın geçişinin önlenmesi sinein kullanılan insanoğluın yaşama ve varlık güvenliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbeyıdır.
Bu kadar yerlerde Yangın Çıkış Kapısı belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate düzenınarak vacip adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mürtefi sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bâtınlerine yerleştirilmesi ile bu baplar varlık kurtarmaktadır.
Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Antrparantez, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu emrazıyla bağlantılı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Dairesel merdivenin onay verilmediği yerler ortada mektep, afiyet kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden zait olduğu zevk merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.